bubarkeun dyes

Bubarkeun dyes anu asalna dimekarkeun pikeun dyeing tina selulosa asétat, sarta mangrupakeun cai-leyur. The dyes anu finely taneuh ku ayana agén dispersing jeung dijual salaku témpél, atawa semprot-garing jeung dijual jadi bubuk a. pamakéan utamina nya éta pikeun ngalelep poliéster, tapi maranéhanana ogé bisa dipaké pikeun ngalelep nilon, selulosa triacetate, sarta serat acrylic. Dina sababaraha kasus, hiji suhu dyeing of 130 ° C (266 ° F) anu diperlukeun, sarta dyebath pressurized dipaké. Ukuran partikel pohara rupa témbong luas muka badag yén AIDS disolusi pikeun ngidinan uptake ku serat. Laju dyeing bisa nyata dipangaruhan ku pilihan dispersing agén dipaké salila grinding nu.

asam dyes

dyes asam téh dyes anionik cai-leyur nu dilarapkeun kana serat sapertos sutra, wol, nilon sarta serat acrylic dirobah maké nétral keur mandi ngalelep asam. Kantétan pikeun serat ieu attributed, sahenteuna sabagean, jeung formasi uyah antara grup anionik dina dyes jeung grup kationik sakaligus dina serat. dyes asam henteu substantive kana serat selulosa. Paling kelir dahareun sintétik digolongkeun dina kategori ieu.

dasar dyes

dyes dasar anu dyes kationik sakaligus cai-leyur nu utamana dilarapkeun pikeun serat acrylic, tapi manggihan sababaraha pamakéan pikeun wol jeung sutra. Biasana asam asétat ditambahkeun kana mandi ngalelep pikeun mantuan nu uptake of ngalelep kana onto serat. dyes dasar anu ogé dipaké dina coloration kertas.

PPN dyes

dyes PPN anu dasarna leyur na cai sarta henteu mampuh tina dyeing serat langsung. Sanajan kitu, ngurangan di Likur basa ngahasilkeun uyah logam alkali cai-leyur of ngalelep ka. formulir Ieu sering warnaan, nu hal eta disebut salaku ngalelep Leuco, sarta boga hiji pangirut pikeun serat tékstil. oksidasi reformasi saterusna nu ngalelep leyur aslina. Warna denim nya alatan indigo, anu ngalelep PPN aslina.

langsung dyes

dyes langsung nu ilaharna dilumangsungkeun dina mandi ngalelep nétral atawa rada basa, di atawa deukeut titik ngagolak, ditambah boh natrium klorida (NaCl) atanapi sodium sulfat (Na2SO4) atanapi sodium karbonat (Na2CO3). dyes langsung nu dipaké dina katun, kertas, kulit, wol, sutra tur nilon. Éta ogé dipaké salaku indikator pH na salaku noda biologis.

walirang dyes

dyes walirang téh dyes murah dipaké pikeun ngalelep katun jeung kelir poék. Dyeing ieu effected ku Élmu sarta Téknik lawon dina leyuran hiji sanyawa organik, ilaharna turunan nitrophenol, sarta sulfida atawa polysulfide. The sanyawa organik meta kalawan sumber sulfida pikeun ngabentuk kelir poek anu taat kana lawon. Walirang Hideung 1, anu jual ngalelep panggedena ku kekembangan, teu boga struktur kimiana diartikeun ogé.

WhatsApp Online Chat!